Nieuws

OKTOBER 2020; EINDE SEIZOEN
I.v.m. de aankomende nieuwe corona-maatregelen hebben we besloten om ons huis eerder dan gebruikelijk winterklaar te maken en de boel te sluiten.

JUNI 2020; EINDE CORONASLOT 
Eindelijk, eindelijk was Tsjechië weer toegankelijk en konden we afgelopen week naar het huis. Wat een lange maanden wachten! Gelukkig had onze buurman het gras zo goed als het kon bijgehouden. Het huis echter was  aan een grote schoonmaak toe! Dag grote spinnen en bijbehorende spinnewebben!
We hebben hard gewerkt, het was gelukkig niet zo warm als in Nederland. Naast het fatsoeren van de tuin en het van boven tot onder schoonmaken van het huis hebben we de veranda gezellig aangekleed en een kinderspeelhuisje gebouwd.  Cadeautje was het nestje van een zwarte roodstaart, direct naast de voordeur. Wat een drukte voor pa en ma!

OKTOBER 2019: WATER!
Het is al een aantal jaren erg droog in Tsjechie. Helaas ook in onze omgeving. Dat had ook gevolgen voor onze waterhuishouding in  het huis. Omdat ons huis en dat van de mensen om ons heen, hoog ligt, zijn we niet aangesloten op de normale watervoorziening. De bouwers van ons huis (de mensen van wie we het kochten), haalden hun water vanuit het oppervlaktewater. Jarenlang ging dat goed tot de droogte toesloeg. Eind seizoen 2018 bleek de oppervlaktewaterput zo goed als opgedroogd te zijn. Wat moet je dan? Na intensief overleg besloten we om in 2019 een grondwaterput te laten slaan. Wat een geduld hebben we daarvoor moeten hebben. We moesten natuurlijk de nodige vergunningen aanvragen en die lieten heel lang op zich wachten. Zoals gebruikelijk in Tsjechie 🙂  Oktober 2019 hebben we uiteindelijke de put ingebruik genomen. Wat zijn we er blij mee!

Dit project hebben we samen laten vallen met verplichte  aansluiting op de riolering van Petrovice. Voorheen maakten we gebruik van een septic-tank. Bij verwijdering ervan bleek dat de vorige bewoners de septictank in het beton hebben laten zetten. En die septictank moest er toch echt uit! Wat een werk! Echter, eind goed, al goed. Ons huis is dus nu weer helemaal klaar voor de verhuur in 2020. We verheugen ons er al op!

Wil jij tijdens je vakantie verblijven in ons huis? Reserveer dan snel!